UZAKTAN EĞİTİMLE ALINABİLECEK DERSLER HANGİLERİDİR?

 

 Gelişen bilgisayar teknolojisi ve internet ortamının her geçen gün sunduğu imkânların artması sayesinde eğitim ve teknoloji adeta işbirliği yapmıştır.

 Hızla ilerleyerek gelişimini sürdüren dünyada, bilmek ve bildiğini uygulamak elzem hale gelmiştir. Çeşitli kaynaklara erişim kolaylaşmış ve bilgiye ulaşan insan sayısı artmıştır. Bundan dolayı insanlar hızla gelişen ve değişen durumlara uyum sağlamakta ve bu süreci dengeli yönetmek de zorluk çeker hale gelmişlerdir. Böyle bir ortamda öğrenme rekabeti ivme kazanmıştır. Haliyle bilmenin yolu olan öğrenmeye ise rağbet artmıştır.

 Özellikle teorik ve fazla uygulama gerektirmeyen alanlarda gelişmek ve uzmanlaşmak isteyenler, internet üzerinden çevrimiçi olarak uzaktan eğitim yoluyla bu taleplerini hızlı ve kolay bir şekilde karşılayabilirler.

 Ayrıca mekân ve zaman gibi etkenlerden bağımsız herhangi bir sınırlama olmaksızın kullanıcılar istedikleri yerden eğitim alabilirler.

 

Şimdi Hangi Dersleri Uzaktan Eğitimle Alabiliriz Onlara Bakalım

 

 Genellikle teorik dersler yani herhangi bir uygulamaya tabi olmayan veya öğretmenin yönlendirmesiyle bir fiziksel çıktıya gerek duyulmayan alanlarda dersler alınabilir.

 

Bunlar:

 

Yönetim Dil Satış ve Pazarlama Hukuk Sağlık Yönetimi Psikoloji Edebiyat Sosyoloji Kişisel Gelişim Diğer Sosyal Bilim Alanları Biyoloji gibi bazı fen bilimleri alanında alınan eğitimlerden oluşmaktadır.

 

Bunların yanısıra yine de uygulama gerektiren bazı derslerde de uzaktan ders alabilmek yararımıza olacaktır.

 

Bu Alanlar Hangileridir?

 

Bilişim, Fotoğrafçılık, Müzik, Resim, Dans, Matematik, Fen Bilimleri, Aşçılık ve Pastacılık, Ehliyet Kursu, Sağlık alanları İlk Yardım bilgisi, Tıp

 

 vb. alanlarda temel bilgiler ve kısmen uygulama isteyen beceriler benzetim (simülasyon) veya videolar gibi çeşitli öğretim araçları kullanılarak belirli bir oranda öğrenilebilir.

  Fakat bu alanlarda tam ve etkili öğrenme, ancak teorik ve uygulamalı eğitimlerin bir arada ve eş zamanlı olarak yürütülmesiyle gerçekleştirilebilir. Sonuç olarak bu ders kategorilerinde,  uzaktan eğitim alarak kısmi oranda kazanımlar elde edebilirsiniz.

 Unutmayın ki; tüm öğrenme sürecinin başrolü sizsiniz. İlgi ve ihtiyaçlarınızı belirleyerek, kendiniz için en uygun eğitim ve öğretim planını uygulamak ilk göreviniz olmalıdır. İhtiyaç halinde uzmanlaşmak istediğiniz alanlarda nasıl bir ders alma yöntemi izleyeceğinizi Özel Ders Talepleri Sitemizde yer alan öğretmenlere ve eğitim koçlarına danışarak karar verebilirsiniz.