Üniversite Öğrencileri De Derslerine Destek İçin Özel Ders Alabilir Mi?

Hızla gelişen teknoloji bilgiye ulaşmayı kolay kılar oldu. Bilgiye kolay ulaşılıyor fakat bir yandan da kolay ulaşılması sonucu bilgiyi kalıcı ve sürekli hale getirme becerisi de azalıyor.

Ebeveynler ve öğrenciler eğitim öğretim süreçlerinde ortaya çıkan rekabette bu değişime ayak uydurabilmek için özel ders takviyeleriyle destek alıyorlar.

Öğrenciler iyi bir eğitim alma adına artık ilkokuldan üniversiteye gidene kadar özel ders almaya başladı.

Sınavların yoğun olduğu öğrenim kademelerinde özel ders, onlar için adeta bir kurtarıcı halinde.

 

Şöyle bir düşünelim;

Lise döneminde özel ders alarak hayalindeki üniversitede okumayı başaran bir öğrenci sizce bu şekilde ders çalışma dışında etkili bir yöntem düşünüyor mudur? Bizce hayır.

Eskiden beri özel ders alarak dersleri için destek alan ve yararlarını gören öğrenci kendisi için en yararlı ders çalışma yönteminin özel ders almak olduğunu benimsemiştir artık.

Öğrencimiz üniversitedeyken dersler alacak ve aldığı bu derslerin bazılarını kolay anlayacak bazılarında da doğal olarak zorlanacaktır.

Böyle bir durumda akademik geçmişinden getirdiği özel ders almanın gerekliliği düşüncesi ve hissiyatı,  yükseköğrenim gördüğü üniversitede de kendini göstermeye başlayacaktır.

 

Peki ne yapabilir?

Bu açıklamamıza bir örnek vererek başlayalım.

Üniversitede okuyan öğrencimiz makine mühendisliği okuyor olsun. Akışkanlar mekaniği dersinde zorlanıyor ve destek ihtiyacı hissediyor. Özel ders almak istiyor ne yapabilir?

Öncelikle bu dersi alan ve başarıyla geçmiş bir üst sınıf öğrencisinden özel ders talep edebilir.

Üst sınıf arkadaşı da aynı süreçlerden geçtiği ve aynı öğretim üyelerinden ders aldığı için nerelere dikkat edilmeli, hangi bölümlere ağırlıklı çalışılması gerektiğini bilir ve ona göre yönlendirir.

Öğrencinin bu şekilde hem kaygısı azalır hem de üst sınıf arkadaşından dersi öğrenmenin verdiği özgüvenle daha da motive olur.

Eğer böyle bir arkadaş çevresi de yok ise aynı bölümde okuyan veya akışkanlar mekaniği hakkında özel ders verecek yetkinliğe sahip diğer öğrencilerle, eğitim sitelerine verdikleri ilanlar üzerinden iletişime geçilerek bağlantı kurabilirler.

Bu kişilerden kaynak alabilir, daha zengin içerikli ders çalışma imkanı bulur ve eksikliklerini de ders alacağı kişi sayesinde kapatabilir.

Özel ders talepleri sitesi olarak böyle bir hizmeti sağlıyoruz. İhtiyaç halinde kriterlerinize uygun öğretmeni kolay ve hızlı bir şekilde sitemiz üzerinden bulabilirsiniz.