TYT -AYT Hazırlık Süresince Öğrenciye Özel Rehberliğin Önemi

 

  Liseyi bitirecek çoğu genç üniversite hayaliyle tutuşur. Üniversite mezunu olmak sadece bir diploma kazandırmakla kalmaz aynı zamanda gençlerin hayatlarında gelecekteki iş yaşantısından,  hayallerine, toplumdaki konumundan, sosyal çevresi ve evliliğine kadar yön verir. Bu açıdan onların hayallerine giden bu yolda üniversiteye girebilmeleri için öncelikle TYT-AYT sınavını başarıyla tamamlayıp girmek istedikleri bölüme uygun puanı almaları gerekir.

 Bu süreçte öğrenci birçok engeli aşmak zorundadır. Onların kafalarında hep bir “Sınavı nasıl başaracağız?” sorusu yer alır.

Sınava hazırlık süreci sistematik ve süregelen çalışmayı içermektedir. Peki, nasıl üniversite sınavında daha verimli olabileceğiz? İşte bu sorunun cevabını bulmakta bizlere rehberlik hizmeti almak faydalı olacaktır.

Rehberlik

 Öğrencinin öncelikle bir hedefi olmalı ve bu hedefi doğru belirleyebilmesi için kendini iyi tanımalı ve ona göre bir çalışma programı oluşturmalıdır. Dolayısıyla bu süreci etkili ve verimli yönetebilmesi için rehberliğe ihtiyacı kaçınılmazdır.

Rehberlik, bu alanda uzmanlaşmış öğretmenler tarafından öğrenciye özel verilir. Görevler arasında;

Öğrencinin hedefini, kendi ilgi ve yeteneklerinin farkında olmasını sağlama Hedefine uygun çalışma programı oluşturma Süreci yönetmede öğrenciyle sürekli iletişim halinde olma Stratejiler geliştirme ve buna uygun adımlar atabilme Öğrencinin süreç içerisinde karşılaştığı zorluklar karşısında onun psikolojik sağlığını korumasında destek olma Konu değişiklikleri ve sınav sisteminin değişmesine bağlı olarak öğrenciyi bilgilendirme ve ona esneklik sağlama Üniversiteler ve bölümler hakkında bilgi verme Sınav sonrasında öğrencinin puanına ve hedefine uygun en iyi seçimleri yapabilmesine yardımcı olmak vardır.