Özel Ders İçin Yüzyüze Gelmek Şart Mı ? İnternet Üzerinden Özel Ders Yapılabilir mi ?

Özel ders almanın birçok yolu vardır; kimi zaman bir Youtube kanalından gayet anlaşılır bir şekilde ders alabiliyorken kimi zaman ücretli eğitim setleri, ücretli siteler ile de almak istediğiniz dersi bir şekilde öğrenebilirsiniz. Bu biraz da kişiye bağlı olmakla beraber zaman zaman dersi verecek öğretmene de bağlıdır.

Öğretmene Bağlı Ders?

Her öğretmenin aynı verimde konu anlatması mümkün değildir; bazı öğretmenler çok daha tecrübeli ve profesyonel davranabiliyorken bazıları henüz mesleğinin ilk yıllarında, öğrenciye toy birer eğitimcidir. Örneğin internet üzerinden ücretli olarak matematik dersi veren bazı hocalar, yüz yüze alacağınız bir derse göre kat be kat daha fazla verim elde etmenizi sağlayabilir. Bazen de bu durum öğrenilmesi istenen derse bağlıdır.

Dersin Zorluğuna Bağlı Olması Durumu?

Bazı dersler sonrasında test çözümü, pratik yapma ihtiyacı doğurur; bunlar yapılmadığı takdirde ders tam anlamıyla anlaşılamaz. Örneğin Matematikten özel ders almak isteyen bir öğrenci konu anlatımını dinledikten sonra test çözme aşamasına gelecek, illa ki bilmediği sorularla karşılaşacaktır. Bu noktada internet dersindense yüz yüze alınan ders hocasına yapamadığınız soruları sormak daha kolay olacaktır. Bunun dışında enstrüman öğrenmek isteyen bir kişinin de aleti tutuşu, notaları bir ekran başından izleyerek öğrenmesi oldukça güç olacaktır. Kısacası yüz yüze gelmek veya internet üzerinden özel ders yapılmasının kıyası biraz da alınan derse, öğrenciye ve öğretmene bağlıdır.