Özel Ders Alınacak Öğretmeni Seçerken Hangi Kriterleri Göz Önünde Bulundurmalıyız

  Özel ders öğretmeni öğrencinin öğrenmek istediği ders alanında ona birebir hizmet veren kişidir. Dolayısı ile bu noktada öğrencinin hedefe ulaşmasını sağlayacak ve ona uygun bir eğitim öğretim planı gerçekleştirecek doğru öğretmeni bulmak çok önemlidir. Peki, özel ders öğretmenini ararken hangi kriterleri göz önünde bulundurmalıyız? Bu yazımızda sizlere bunlardan bahsedeceğiz.

 

Kendi İmkanlarını Belirleme: Özel ders öğretmeni seçmeden önce öncelikle hangi saat aralıklarında ve hangi günler zaman ayırabileceğini, ders alacağın alandaki eksikliklerini ve hedefini belirlemelisin. Daha sonra bu kazanımları edinebilmek için özel ders öğretmenine ne kadar bütçe ayarlayabileceğini de göz önünde bulundurmalısın.

 

Araştırma: Bu ana kriterleri belirledikten sonra sıra bunlara uygun öğretmeni bulabilmek için araştırma aşamasıdır. Öğretmenlerin almak istediğin dersin uzmanlığına hakim olması ve belli bir bilgi birikimine sahip olması gerekir. Bunları ne kadar karşılıyor? İhtiyaçlarına ne oranda katkı verebilir bu özellikleri taşıyan öğretmenleri bir listede toplayabilirsin. Daha sonrasında seçtiklerinin arasında bir önceliklendirme oluşturarak kişiyi belirleyebilirsin.

Ulaşım: Özel ders öğretmeni ile iletişimin ve ulaşımın kolay ve hızlı olmasına dikkat etmelisin.

Rehberlik: Ders almak istediğin konuyla alakalı sana uygun bir eğitim öğretim planı uygulayabilecek, sağlıklı iletişim kurabilecek ve hedefine götüren yolda sana iyi bir rehber olabilecek öğretmeni seçmeye çalışmalısın.

 

Eğer özel ders öğretmenine ihtiyacınız varsa yukarıdaki kriterleri göz önünde bulundurmanız sizin yararınıza olacaktır. Bu konudaki ihtiyacınızı karşılamak için özel ders talepleri sitesi olarak size en iyi hizmeti sunmaya çalışmaktayız.