Okul Öncesi Dönemde Yabancı Dil Öğrenmek İçin Özel Ders Almanın Önemi

 

Okul Öncesi Dönemde Öğrenme

 Okul öncesi dönem 0- 6 yaş çocukluk dönemini kapsar. Bu yaşlardaki çocuklar, doğdukları andan itibaren geldikleri dünyayı keşfetmeye ve öğrenmeye meraklıdırlar. Beyin gelişimlerinin % 70 i bu evrede tamamlanır.

Bu dönemde öğrenilen bilgiler beyinde uzun belleğe atılır. Ayrıca yapılan araştırmalarla okul öncesi döneminde öğrenilen bilgilerin ve becerilerin ömür boyu kalıcılık etkisi kanıtlanmıştır.

 

 

Okul Öncesi Dönemde Yabancı Dil Öğrenmenin Önemi

 

 Günümüzde ilerleyen teknolojiyle birlikte dünyayla iletişim eskisinden çok daha kolay bir hale gelmiştir. İnsanlar artık dünyanın diğer ucundaki insanlarla bile çok hızlı bir şekilde iletişim kurabilirler. Bu durumla birlikte sosyal ve kültürel etkileşim artar. Bunun yolu iletişim kurulan insanın veya durumun dilini bilmekten geçer.

 Yabancı dil bilmek, bahsedilen bu gelişmelerle birlikte elzem hale gelmiştir. Okul öncesi dönemde, öğrenme merakının ve gelişiminin çok fazla olduğundan yukarıda bahsetmiştik. Bu dönemde yabancı dil öğrenmenin kolay olmasının avantajını değerlendirmek hedefimiz için en etkili zamanlama olacaktır.

 Çocuklar, 0-6 yaş döneminde anadilinin yanında diğer birçok dili eş zamanlı olarak öğrenebilirler. Özellikle 0-3 yaş arasında beyinleri, başka bir yabancı dili ayrım olarak algılamaz, birleşik algılar. Yabancı dil öğrenmek bilişsel gelişimlerinin yanı sıra onların sosyal ve kültürel gelişimlerini, kendi değerlerini oluşturma ve kişilik gelişimlerini de dolaylı yoldan olumlu yönde etkileyecektir.

Onlardan sorumlu biz ebeveynler ve eğitimcilere düşen görev, çocuklarımızın bu alanda gelişmelerine katkı sağlamaktır.

 

Yabancı Dili Nasıl ve Hangi Yöntemlerle Daha Kolay Öğrenebilirler?

 Okullarda bulunan klasik sınıfta alınan eğitim, grupça alınan eğitim ve birebir öğrenciye özel alınan eğitim ve öğretim yöntemleri vardır. Fakat burada göz önünde bulundurmamız gereken en önemli nokta,  okul öncesi dönemde en etkili öğrenme yönteminin oyun yoluyla öğrenme olduğudur. Oyun yoluyla çevresini ve dünyayı algılarlar. Çocukların dikkat düzeyleri kısadır ve çabuk değişme özelliğine sahiptir. Öğrenirken sıkılma olasılıkları da yüksektir. Bu nedenle yabancı dil öğrenimini oyun yoluyla sağlamak en avantajlı yöntem olacaktır.

 

 

Okul Öncesi Öğretmeni veya Oyun Ablası İle Yabancı Dil Öğrenmesine Yardımcı Olabilirsiniz

 

Okul öncesi çağındaki çocuklarınızın yabancı dil öğrenmesini oyun yoluyla sağlaması için bu alanda eğitim almış ve uzmanlaşmış kişilerden destek alabilirsiniz. Çocuğunuzu, oyun yoluyla tanıyarak onunla birebir ilgilenmesini, süreç içerisinde ona rehberlik edebilmesi için bu alanda belli bir yetkinliği olan kişilerle çalışılmalıdır. İngilizce veya başka yabancı diller bilen bir okul öncesi öğretmeni veya eğitim fakültelerinde okuyan öğretmen adayları(Oyun ablası) ile anlaşabilirsiniz.

 

 

  Özel Ders Talepleri Çocuğunuzun Eğitiminde ve Sizin Yanınızda

 

Özel Ders Talepleri Sitesi olarak; bu alandaki deneyimimiz ve size uygun en iyi eğitimciyi bulacak donanımımızla birlikte bu sektörde sizlere hizmet sunmaktayız. Özel ders konusunda uzman kadromuzla sizleri doğru zamanda, bütçenize uygun, doğru eğitimcilerle birlikte buluşturmayı amaçlıyoruz.

Sitemizi ziyaret ederek size en uygun hizmeti verebilecek okul öncesi öğretmeni ve eğitimcileri hızlı bir şekilde bulabilirsiniz. Bizim amacımız sizleri hedefinize götürecek yolun güvenilirliğini temin etmektir. Özel Ders Talepleri Sitesi olarak, çocuğunuzun eğitim sürecinde ve sizlerin yanınızdayız.