Müzik ve Dans Alanlarında Özel Ders Kimden Alınmalıdır?

Müzik Öğrenimi

 Müzik, seslerin beyin tarafından bir ahenk oluşturacak şekilde anlamlandırılmasıdır.. Doğa bu sesleri algılamamızda bize ayna olur. Bu süreçte insan temel müzik becerilerini, estetiksel algı düzeyini, duygusal ve sosyal gelişimlerinin yanı sıra bilişsel gelişimlerini yapılandırmaya başlarlar.

 Müzik kişinin bireysel ve toplumsal gelişimine, sevgi, paylaşım ve sorumluluk duygularını geliştirebilme ve en önemlisi kişinin kendi duygu ve düşüncelerini daha güzel bir şekilde ifade etmesine olanak tanır.

 Müzik öğrenmeyi ve onu üretmeyi enstrümanlar yoluyla yaparız.

 

Enstrüman Çalmak Nasıl Öğrenilir?

 Bir enstrüman çalmak için öncelikle temel nota bilgisine sahip olmak,  çalmak istediğiniz enstrümanı tanımak ve bununla birlikte sürekli pratik yapmak gerekir. Bu becerileri kendi başınıza öğrenebileceğiniz gibi alanında profesyonel bir kişiden eğitim alarak da öğrenebilirsiniz. Bu aşamada uzman bir kişiden eğitim almak daha mantıklı olacaktır. Çünkü alanında uzman bir müzik eğitmeni sizlerin öğrenmek istediğiniz enstrüman için hazır bulunuşluluk düzeyinizi dikkate alarak, doğru teknikleri öğreterek hızlı bir şekilde ilerlemenizi sağlar.

 

Dans Öğrenimi 

 Dans belirli ritmik hareketlerle uyumlu şekil örüntüleri ortaya çıkarmaktır. Hareketten ayrı düşünülemeyen insan yaşamında dansın önemi büyüktür.

 Müzik ve dans birbirine eşlik eden iki önemli unsurdur. Dansın oluşması için gerekli olan ritmik hareketler müziğin bizlere verdiği ahenkli sesler aracılığıyla yapılır. Bireyin yaşamının kalitesini artırıcı gücü ve fiziksel aktivitenin öğrenme becerileri üzerindeki olumlu sonuçlarına dayanarak dans öğrenmenin önemini göz önünde bulundurmamız gerekir.

 

Peki, Dansı Nasıl ve Kimden Öğrenmeliyiz?

 Dans insanın sosyal-kültürel ve duygusal gelişimine olumlu katkı sağlar. Kişi kendi dünyasını dans yoluyla forma dönüştürebilir.  

 Dans ritmik ve uyumlu hareketler aracılığıyla yapılır ve insan çoğu hareketi ve beceriyi diğer canlılardan gözlemleyerek kazanır. Birlikte öğrenimin ve etkileşimin önemi büyüktür.

 Bu anlamda dansın grup dersi olarak yapılması o kişinin kendini toplumda da daha etkili ifade edebilmesine ve özgüven gelişimine katkı sağlar. Dolayısıyla bu alanda grup özel dersi verebilecek bir eğitmenle çalışmanızı tavsiye ediyoruz.