Liseye Giden Çocuğum İçin Özel Ders Aldırmak İstesem Ortalama Ayda Ne Kadar Bütçe Ayırmam Gerekir?

Bu yazımızı okuyan ebeveynler ve öğrenciler, biliyoruz ki özel ders almanın şart olduğu lise döneminde ne kadar masrafınızın çıkacağını merak ediyorsunuz.

İnternet üzerinden araştırma yaparak veya konuyla ilgisi olmayan kaynaklar,  bu soruyu akıllarda daha da karmaşık hale getiriyor.

Bu yazımızda bu konuya açıklama getireceğiz.

Çocuklarınızın başarılı ve daha iyi bir geleceğe sahip olması için özel ders aldırmak ve konu eksikliklerini gidermek, süreci daha verimli hale getirmenin yollarından biri.

Bu yüzden özel ders almaya talep oldukça arttı ve artan bu talebe karşılık özel ders veren öğretmenlerin sayısı da arttı.

Lise döneminde çocuklar üniversiteye hazırlık sürecinde ciddi bir süreçten geçmektedirler ve dolayısıyla alanında uzman ve çocuğunuzla uyumlu çalışabilecek öğretmen bulmak en önemli faktörlerden biridir.

Uzman öğretmenlerin deneyimi ve tecrübesi gereği özel ders fiyatları da yüksek olabilmektedir.

 Bu fiyatlar öğrencinin ve öğretmenin bulunduğu bölgeye, haftalık ders saati planlamasına ve branşına göre değişebilmektedir.

Şimdiye kadar yapılan analizlere bakarak, çocuklarınıza üniversiteye hazırlık dersleri alanında uzman bir öğretmenden saati ortalama 200-300 TL ye özel ders aldırabilirsiniz.

 Haftada iki kere ders aldırsanız bir ders için haftalık 400 TL gibi bir bütçe ayırmanız gerekebilir.

Fakat daha mütevazı ve alanında tecrübesi daha az olan öğretmenler de vardır. Bazen hiç ummadığınız kadar verim alabileceğiniz bu tür öğretmenler olabilir.

Lisede okuyan ve üniversiteye hazırlanan çocuklarınıza bu şekilde özellikler taşıyan bir öğretmenden, dersleri saati ortalama 80-90 TL ‘den alabilirsiniz. Bir ders için haftalık 80*2 olarak  160-200 TL gibi bir bütçe ayırmanız gerekebilir.

Genel olarak söylemek gerekirse bu fiyatlar analiz ve gözlemlerimiz sonucu yazılmıştır. Bazı öğretmenler ortalamanın çok üzerinde fiyat isterken bazıları da daha uygun fiyatta özel ders verebilirler.

Bütçenize en uygun şekilde özel ders aldırmak için yapmanız gereken, size yakın bölgelerdeki öğretmenleri internetteki eğitim sitelerinde verilen ilanlara göre araştırmaktır.

Yaşadığınız il ve ilçede hangi dersin ne kadar ücretle verildiğini araştırarak bütçenize uygun bir fiyat analizi yapabilirsiniz.