LGS Sınavına Hazırlık Sürecinde Özel Ders Almanın Puana Katkısı

LGS'nin açılımı Liseye Geçiş Sınavıdır ve orta okuldan mezun olan öğrenciler her hangi bir liseye yerleşmek amacıyla LGS'ye girerler. LGS sınavına hazırlanırken okul dersleri, etütler, denemeler ve gerekirse özel hoca bir arada götürülür. Bunun nedeni sınav sonucunda yüksek bir puan ve sıralama elde etmek, Türkiye'nin en iyi liselerinden bir tanesinde okumaya hak kazanmaktır.

LGS İçin Özel Ders Gerekir mi?

Öncelikle sınava girecek kişi kalabalık bir sınıfta eğitim görüyorsa, öğretmenlerinden yeterince verim alamıyorsa ve konuları genel olarak anlamıyorsa bu öğrenci için özel ders gereklidir diyebiliriz. Ya da öğrenci çok çalışmasına rağmen başarı durumu kötüyse, nasıl çalışacağını bilmiyorsa, arkadaşlarından geri kalıyorsa özel hocanın eğitim koçluğu bu öğrenciye iyi gelebilir. Bu tip durumlarda evet, özel ders ve özel hoca gereklidir.

Özel Ders Almanın Puana Katkısı Var mı?

Özel ders demek anlaşılmayan konuların tekrar tekrar anlatılması, yapılamayan soruların çözülmesi; sınava yönelik alıştırmaların yapılması anlamına gelir. Okul haricinde böylesine yoğun bir tempoyu da götüren öğrenci rakiplerine göre elbette daha fazla puan alacaktır; çünkü bu öğrenci daha fazla emek vermiştir. Özel ders almak LGS de sıralamanıza ve puanınıza elbette olumlu olarak yansıyacaktır; çünkü sınav gününe kadar sizinle özel olarak ilgilenilecek, özel hocanız aynı zamanda eğitim koçunuz olacak ve eksiklerinizi tespit ederken size yardımcı olacaktır.