İlk Okula Giden Çocuğum İçin Özel Ders Aldırmak İstesem Ortalama Ayda Ne Kadar Bütçe Ayırmam Gerekir?

Günümüzde bilginin hızla yayılması ve zihinsel faaliyetlerde ileri olmanın gereklilik halini aldığı bir sistemde, ebeveynler çocuklarının eğitim ve öğretimlerinin daha verimli olması için daha çok çaba sarf etmeye başladılar. Bunun içinde onlara ek destekler sunuyorlar. Şüphesiz bunların başında gelenlerinden biri de özel ders aldırmaktır.

Ebeveynler ve çocuklar eksikliklerini gidermek, etkili ve hızlı öğrenmek için özel ders almayı tercih ediyorlar. Hatta arkadaşları özel ders alıp kendisi almayan öğrenci bunu dert etmeye başlar oldu.

Dolayısıyla böylesine şartla,  getirdiği zorunluluklar nedeniyle ilkokulda da özel ders almayı yaygın hale getirdi.

Ebeveynler, ilkokuldaki çocuklarına destek olmaları amacıyla sınıf öğretmenlerinden veya matematik, türkçe gibi dersleri verebilecek branş öğretmenlerden ders aldırmayı tercih ediyorlar.

 

Peki Fiyatlar Ne Kadar?

Öğretmenin uzmanlık alanı özel ders ücretlerini etkilemektedir.

Çocuğunuz ilkokul 1.sınıf veya 2. Sınıf öğrencisi ise daha çok sınıf öğretmenlerinin tercih edilmesi doğru olacaktır. Örneğin okuma yazma öğreniminin hızlanması ve gelişmesi için özel ders aldırıyorsanız bu alanda bilgisi ve kabiliyeti olduğu için bir sınıf öğretmeni tercih etmeniz daha doğru olur. Ayrıca sınıf öğretmenleri bu seviyede olan türkçe ve temel matematik derslerini de verebilir.

Sınıf öğretmenleri genelde ders saatlerini ortalama 80 TL üzerinden ücretlendirmektedir. Bu ücretlendirme aralıklarını araştırarak öğrenebilirsiniz. Biz burada piyasaya göre ortalama bir fiyattan söz ediyoruz. Ayrıca tek bir öğretmenden birkaç tane özel ders almanız için size ödeme kolaylığı sağlaması fırsatı da sunulmaktadır.

Bir sınıf öğretmeni, çocuğunuza üç farklı dersten özel ders verirse dersini, 80*3 ten 240 TL yerine 200 TL sayabilir. Ayda 4 kere ders yapılsa 200*4, 800 TL ayırmanız yeterli olacaktır.

Fakat çocuğunuz 3.sınıf ve üstü ilkokul seviyesindeyse matematik, türkçe ve fen bilimleri gibi alanlardan özel ders almalıdır. Bu branş derslerinin sınıf öğretmeni yerine branş öğretmeninden alınması daha faydalı olacaktır.

Fiyatlar branş derslerinde biraz daha fazlalık gösterebilir. Şu an piyasada şehre ve bölgelere göre farklılık gösterse de ortalama 100 TL üzerinden dersler verilmektedir. Her bir ders için ayda 4 kere ders yapılsa bir ders için 400 TL bütçe ayırmanız gerekmektedir. İki dersten özel ders alsa ortalama 800 TL ayırmanız gerekecektir.

 

Toparlayacak olursak;

 

 Çocuğunuzun seviyesine göre ister sınıf öğretmeninden isterseniz branş öğretmeninden özel ders alın, aylık olarak kabaca 800 TL gibi bir bütçe ayırmanız yararınıza olacaktır.