Hangi Dersler İçin Online Özel Ders Almak Uygun Ve Verimli Olmayacaktır?

Gelişen teknoloji sayesinde artık online olarak da eğitim alabiliyoruz. Fazla içerik sunması ve değişik tekniklerle öğrenim zenginliği yaşatmasının yanı sıra mekan ve zamandan bağımsız olmak da avantajları arasında.

Son günlerde dünyanın içinde bulunduğu Covid -19 süreci de bu durumun yaygınlaşmasını daha da hızlı hale getirdi.

Bu kadar fırsat sunan online özel ders yöntemiyle her dersten verim alabilmek mümkün müdür?

Türkçe, Tarih, Coğrafya, İngilizce, Biyoloji gibi sözel ağırlıklı derslerden online özel ders almak uygun ve verimli olabilecekken aynı durum sayısal ve uygulama yapma ağırlıklı matematik, geometri, fizik ve kimya gibi dersler için söz konusu değildir.

 

Matematik;

Soyut kavramlar barındıran ve birçok öğrenci tarafından zorluk çekilebilen derslerden biridir. Temel kavramları öğrenmek ve bunun üzerine inşa edilecek diğer matematik konuları belirli bir disiplin içinde çalışmayı ve bu çalışma sırasındaki öğrendiklerini pekiştirecek sürekli pratik yapmayı gerektiren bir derstir.

Dolayısı ile özel ders alacağınız öğretmenle birebir fiziksel olarak bir araya gelmek daha avantajlı olacaktır. Ders sırasında kalemi elinize almak önemlidir.

Takıldığınız yerlerdeki hatalarınızı düzeltme imkanı ve öğrendiklerinizi pekiştirmek için uygulama yapılması daha verimli olacaktır.

Online eğitim sırasında öğretmen soruyu çözerken size kolaymış gibi gelir. Fakat kalemi elinize aldığınızda zorluk çekersiniz. Ayrıca bazı  matematik sorularının  çözümü için online platform ekranı yeterli gelmeyebilir.

 

 

 

Fizik;

Fizik sayısal derslerin içerisinde temel olarak matematik işlemlerini de barındıran ve öğrenilen konuların, yorumlanmasıyla problemlerin çözülebildiği bir derstir. Hemen hemen tüm öğrenciler fizik dersinde zorlanabilir.

Olaylar arasında fazla neden- sonuç odaklı ilişkiler vardır. Soruların çoğu görsel ve yorumlamaya dayalıdır. Online bir platform üzerinden öğretmenle öğrenme akışının karmaşıklığı içerisinde verimli bir öğrenim gerçekleştirilemeyebilir.

Görsel sorulara müdahaleler bir ekran üzerinden yapılamayabilir ve dolayısıyla yorumlanması da zorlaşabilir. Zaten zor olan bir dersin böyle olumsuzluklarla daha da zor hale gelmesi hem öğrenciler açısından hem de dersi veren öğretmen açısından zorlayıcı olacaktır.

Aynı matematik dersin de olduğu gibi;

Özel ders öğretmeniyle fiziksel olarak bir araya gelmek daha doğru ve verimli bir yol olacaktır.

 

Geometri;

Geometri ders içeriğinin tamamı görsel sorulardan oluşur. Bir online ekran üzerinden bu görsel parçaların analiz edilmesi, kalem kullanımının ve silmelerin çok olduğu bu süreçte,  oldukça zorlanılacaktır.

 

Kimya;

Kimya dersi de içerik olarak olayların kavranması, anlamlandırılması ve sentezlendirilmesi  için uygulama yapmayı gerekli kılan bileşenlerden oluşur.

Görsel analizler yapmayı gerekli kılan konu içerikleri vardır. Soruların çözülmesinde fazla silme düzeltme ve ekleme işlemleri yapılabilir.

 Online ders almak yerine fiziksel olarak bir araya geleceğiniz bir öğretmenden kimya özel dersi almak, daha uygun verimli olacaktır.