E-EĞİTİM

E-Eğitim:

 

 Öğretmen ve öğrencinin aynı fiziksel ortamda bulunmasına gerek kalmadan internet aracılığıyla eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yürütülmesidir. Gelişen teknolojiyle birlikte eğitim ve teknoloji bir araya gelerek bu fırsatı bize sunmuştur.

 E-Eğitimin gerçekleştirilmesi için ana iki katılımcıya ihtiyaç vardır. Bunlar,  internet aracılığıyla sisteme çevrimiçi giriş yapan E-Öğrenci ve E-Öğretmendir.

E-Eğitimde, zaman ve mekân kavramı sınırı ortadan kalkmıştır. Artık istediğiniz yerden istediğiniz zamanda eğitim almanızı ve vermenizi sağlayabilirsiniz. Öğrenmek istediğiniz alandaki kaynakları ve uzmanların binlerce çeşidini parmaklarınızın ucuna getirir. Size farklı seçme olanakları sunar. Bir okula ya da kursa fiziksel olarak gitmenize gerek kalmamakla birlikte oranın sunacağı fırsatların daha fazlasını E-Eğitimde bulabilirsiniz.

Konunun uzmanlarına istediğiniz anda mail ile ulaşarak sorularınızı sorabilir ve kısa zamanda geribildirim alabilirsiniz. Sürekli yeni öğrendiğiniz konuları tekrar edebilir ve pekiştirebilirsiniz.

 Üstelik günlük planlarınızı ertelemenize, şehir ve ülke değiştirmenize, belirli bir öğretmene takılıp kalmak zorunda kalmanıza da gerek yoktur.

Eğitim videolarını kaydederek onlara ömür boyu erişim imkânınız var. İnternetiniz olmadığında bile kaydettiğiniz videolara ulaşabilirsiniz.

 

Eğer Bir Eğitimci İseniz

 Kalabalık sınıfları yönetmek zorunda kalmazsınız. Sadece bir ekrandan istediğiniz yerde istediğiniz zamanda, binlerce öğrenciye ulaşabilir ve daha çok kişiye destek verebilirsiniz. İstediğiniz zaman eğitim içeriğinizi güncelleyebilir ve öğrencilerinize haber verebilirsiniz.

 Hem öğrenci için hem de öğretmen için çeşitli, renkli ve görsel işitsel uyaranlarla birçok materyal sayesinde öğrenme ve öğretme E-Eğitimle daha eğlenceli hale gelir.

 

Aşağıda E-Eğitim adına meraklılar için sürece biraz daha aşina olmanızı sağlayacak terimleri bulacaksınız.

 

 

Bazı E-Eğitim Terimleri

 

Uzaktan Öğrenme: Öğrencinin fiziksel bir mekâna gerek duymadan internet üzerinden çevrimiçi olarak yaptığı öğrenme şeklidir.

 

Çoklu Ortam: Grafik, şekil, video gibi içerikler barındıran öğretim materyallerinin sunulduğu alanlardır.

 

Portal: Özelleştirilmiş içerikleri kapsayan web sitesidir.

 

Simülasyon: Eğitim öğretim faaliyetlerinin etkililiğini artırmak için öğretmenin veya öğretim aracının, öğrenciye gerçek olaya çok yakın içerikler yaşatmasını ve sunulmasını sağlayan bir benzetme modelidir.

 

Senkron Eğitim: Öğrencinin ve öğretmenin aynı zamanda eş zamanlı olarak gördüğü E-Eğitim sürecidir.

 

Asenkron Eğitim: Öğrencinin ve öğretmenin farklı zamanlarda eğitim alabileceği ve verebileceği E-Eğitim sürecidir.