Dil Öğrenmenin ve Konuşabilmenin Online Özel Ders İle Kolaylaşması

Teknoloji her alanda olduğu gibi eğitim alanında da yaygın bir şekilde kullanılmaya başlamıştır. Online/internet üzerinden özel ders, eğitim ve öğretim dünyasında git gide daha da yaygınlaşmaya başlamıştır.

 

Nasıl Daha Kolay Dil Öğrenebiliriz?

 Dil öğrenmenin en hızlı ve kolay yolu özel ders alarak öğrenmektir. İngilizce anlama ve konuşma becerileri hızla gelişir. Online Özel dersin sunduğu çok geniş imkanlar vardır. Dünya üzerinde, ana dili öğrenmek istediğiniz dil olan kişilere bir tıklamayla ulaşabilirsiniz.

 Eskiden bu kişilere ulaşmak fiziksel mesafeden dolayı oldukça zordu hatta imkansızdı. Şu an evlerimizde oturduğumuz yerden dünyanın diğer ucundaki insanlarla iletişim haline geçebiliriz. Dolayısıyla öğrencinin kendi kendini yönetmesi de kolaylaşır. Yeni bir yabancı dil öğrenirken öğretmenle yapacağı özel derste öğrenciler; yapmış oldukları ödevler ve hatalar hakkında direk kaynağından geribildirim alabilirler ve eksikliklerini daha hızlı telafi ederler. Bu şekilde hedefine ilerlemede daha hızlı yol alırlar. Hem kendilerine olan güvenleri gelişir hem de öğrenme istekleri git gide artar. Dil öğrenmek eğlenceli bir hale gelir.

  Yeni bir yabancı dil konuşabilme becerisinde, derse katılım çok önemlidir. Çocukluk zamanımızda anadilimizi, duyduğumuz seslere sürekli maruz kalarak ve çevremizle etkileşim halinde olarak öğrendik. Dolayısıyla yeni bir dil öğrenirken de bu süreci izlemek mantıklıdır. Bunun en kolay ve pratik yolu da bu alanda uzman veya anadili öğrenmek istediğiniz dil olan kişiyle özel ders alarak çalışmaktır.

Ayrıca online/internet üzerinden özel ders ile bir öğretmenin yanı sıra o öğretmenin oluşturduğu bir grupla topluca konuşma imkanları da vardır. Hem derse katılımdan maksimum seviyede verim alır hem de sizle aynı hedefte olan diğer katılımcıları görmek daha rahat hissetmenizi sağlar.

 

 

Eğitimcilerin ve Öğrencilerin İşi Kolaylaşır

 Dil eğitimi veren eğitmen öğrencinin seviyesine ve ihtiyacına göre öğretim programını tasarlar. Süreç, öğretmen ve öğrenci açısından daha esnek ve adapte olunabilir hale gelir.

 Öğrenciler kendi öğrenme tarzlarına uygun bir ortam yakaladıkları için dil öğrenmekten zevk alırlar ve öğrenme istekleri artar. Dili öğreten öğretmen de bu durumdan memnun olacaktır ve karşılıklı bir anlayışa dayanan ortam oluşacaktır.

 

Öğrenci Skalası Geniştir

 Biliyorsunuz ki öğrenmenin yaşı yoktur. İnsanlar dünyaya gelişinden ölümüne kadar her an öğrenebilme kapasitesine sahip canlılardır. Daha önceleri Bu yaştan sonra ne öğrenebilirim ki? Ya da çalışmaktan yeni bir şeyler öğrenmeye vakit mi var? Şöyle olmasaydı yeni bir dil öğrenmeyi çok isterdim ama bizden geçti vb. gibi kendilerini kandıracak bahaneler üretirlerdi.

Fakat online/internet üzerinden özel ders 3 yaşından 90 yaşına kadar her yaş dağılımda insanları fiziksel bir sınıf ortamına gerek duymadan derse katılımlarını sağlar.

 İnternetten/online özel ders ile her farklı etnik kökenden, yaş grubundan, şehirden insanları sanal ortamda bir araya getirerek birbiriyle hedefleri doğrultusunda iletişim kurmaları kolayca sağlanır. Fiziksel sınıflarda ortamda dil öğrenme, bu ortamı çoğu zaman sağlayamaz. Çünkü bu kadar farklı grubu fiziksel bir ortamda bir araya getirmek zordur.

 

Zengin Öğretim Araçları ve Kaynakları Sağlar

 Öğretmen öğrencilerin seviyesine göre materyaller sunar ve yüzlerce farklı kaynağı bunun için kullanabilir. Öğrencinin öğrenmek istediği dil alanında bir çok ses ve görüntü içeren dosyaları onların erişimine açabilir.

 Sonuç olarak teknolojinin getirdiği yeniliklerle birlikte online/internet üzerinden özel ders ile yabancı dil öğrenen insanların sayısı gün geçtikçe daha da artacaktır.